Culla regresa a la época templaria

Aquest cap de setmana els cavallers templers tornaran a Culla gràcies al cap de setmana de recreacions medievals organitzades amb el suport i el patrocini del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l'Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme.

Tal és així, que durant dos dies el municipi tornarà a l'edat mitjana i reviurà el seu passat templer. El matí del dissabte 15 els cavallers de l'Ordre del Cid i la Milita Templi de l'Arcàngel Sant Uriel visitaran Culla i celebraran la seua reunió anual amb diverses activitats. Així, a les 11.30 hores tindrà lloc la cerimònia templera, amb una missa pròpia dels temps templers, que serà seguida d'una desfilada pel casc històric de la localitat.

La vesprada estarà dedicada a una jornada cultural. A les 18.00 hores en l'Antiga Presó es projectarà el tràiler del documental “Territorio Templario” que s'emetrà a la fi d'aquest mateix mas en Canal Historia i que dedica un episodi a Culla. A continuació, conferència i taula redona sobre “1943-2018, 175 anys de la desaparició del Castell de Culla” amb les intervencions de Rafael Martínez-Porral, Iván Sancho-Alarcón i Carles A. Pitarch -Alfonso.
La jornada acabarà a les 23.00 hores amb una actuació de música medieval en l'Església El Salvador de Culla. Un quintet vocal i instrumental interpretarà diferents temes de Purcell, Haendel o F. Guerrero entre uns altres. La Milita Christi del Maestrazgo tindrà el seu dia el diumenge. La jornada començarà a les 12.00 hores amb la cerimònia d'entrada d'un nou membre a l'Ordre a la qual seguirà a les 13.00 hores una desfilada pel casc històric. Simultàniament, i des de les 11.00 hores, els més menuts podran passar-ho en gran en un parc infantil patrocinat per la Diputació de Castelló.

La Milita Christi del Maestrazgo tendrá su día el domingo. La jornada comenzará a las 12.00 horas con la ceremonia de entrada de un nuevo miembro a la Orden a la que seguirá a las 13.00 horas un desfile por el casco histórico. Simultáneamente, y desde las 11.00 horas, los más pequeños podrán pasarlo en grande en un parque infantil patrocinado por la Diputación de Castellón.
Los amantes a las batallas están de enhorabuena, ya que por la tarde se recreará la batalla por la toma de Culla. A las 17.00 horas se celebrará un desfile por el casco histórico de la localidad. Las tropas del Rey Jaime II llegarán a Culla a partir de las 17.30 horas para detener a los caballeros templarios acusados de traición por el Papa y el Rey de Francia. A continuación, y para finalizar el fin de semana templario, tendrá lugar un nuevo recorrido por las calles.