Viu el The Weekend del Challenge de la Plana

El territori Alt Maestrat Human Land, el qual es troba dins del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l'Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme acull aquest dissabte el The Weekend del Challenge de la Plana, la prova ciclista que es disputa per etapes i que recorre tota la província.

La primera etapa d'aquest dissabte es desglossarà en dos. L'etapa 1A, una cronoescalada de 4,6 quilòmetres que eixirà de Catí i arribarà fins a la Casa de Banys de l’Avellà; i l'etapa 1B, de dificultat més fàcil, que discorrerà pels voltants d'Albocàsser, Tírig i Sant Mateu.

En el recorregut des de Catí fins a l’ermitori de l’Avellà els ciclistes ascendiran per una carretera serpentejant des de la qual es veu tota la Vall de Catí. A més travessaran el túnel que dóna accés al santuari en què es troba la Font de l’Avellà, l'ermita i l’embotelladora de l'aigua.

La segona etapa, en la qual els corredors passaran per diferents pobles i paratges des de l'eixida a Vilafranca fins a l'arribada en Ares, tindrà lloc el diumenge dia 16. Així, es passarà per llocs tan emblemàtics com els ports de Sant Pere de Castellfort, el casc urbà de Benassal i el Coll d’Ares.

En el recorregut els ciclistes vorejaran l'espectacular barranc de la Fos, que serveix de límit entre Vilafranca i Benassal. El descens es realitzarà a través dels 17 quilòmetres d'una carretera repleta de corbes. Després del seu pas per Benassal emprendran l'ascens pel Coll d’Ares albirant al fons la meta situada a la part alta del castell d'Ares del Maestrat.