A Catí Peraires

Has been completed

Prop de 300 veïns de Catí són els protagonistes de A Catí Peraires, que se celebra en aquesta emblemàtica localitat a finals de l'estiu. Es tracta d'una fira medieval que evoca la fundació i l'esplendorós passat del municipi relacionat amb el comerç de la llana. Entre els segles XIII i XV comerciants italians arribaven al Maestrat per comprar la llana que es produïa a la comarca.

A Catí Peraires ha aconseguit reunir a tot el poble per transformar el centre en un entorn medieval. En diferents llocs s'exposa com era la feina de l'època i s'ofereixen degustacions dels productes més tradicionals del municipi. Entre ells no hi falta el conegut formatge de Catí i també les elaboracions tèxtils.

L'arribada de Don Blasco de Alagón i els pobladors donen inici a l'esdeveniment amb la lectura la carta de població i, a partir d'aquest moment, la recreacions històriques se succeeixen durant tot el cap de setmana, com la desfilada dels cavallers de Castella i Aragó i la batalla entre tots dos, la reunió del Consell de la Vila per debatre sobre l'Estatut del vi o les visites del comerciant italià Marco Datini i del sant Vicent Ferrer.

Contacontes infantils, demostracions d'oficis antics, passeig amb animals per als més xicotets, música en directe… són solament algunes de les activitats de les quals podran gaudir tots aquells que s'acosten a aquestes jornades.

A Catí Peraires compta amb l'organització del Ajuntament de Catí i el suport de Alt Maestrat Human Land, la Diputació de Castelló I la Generalitat Valenciana.

CATÍ

Coneix més sobre aquest pintoresc municipi, carregat de tradició i costums i amb un incomparable patrimoni monumental.

Molt a prop de tu!

EXPERIÈNCIES

Gaudeix de la rica gastronomia de Catí, deixa't sorprendre pels frescos de la "Capella Sixtina del Maestrat", la recerca dels emblemes nobiliaris que adornen les cases senyorials es seu nucli històric o viu una experiència espiritual en el santuari de la Mare de Déu de l'Avellà.

Coneix totes les activitats!