Culla Templaria

Has been completed

A principis de la tardor, Culla tornarà a l'edat mitjana amb la seua recreació històrica 'Culla templera', amb el patrocini del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l'Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal y Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de Castelló. Està organitzada per l'agrupació 'Militia Christi del Maestrat', diferents associacions locals i l'ajuntament del municipi.

Durant tot el cap de setmana, aquesta emblemàtica població de l'Alt Maestrat es submergeix de ple en el segle XIII per reviure la seua reconquesta per part del noble aragonès Blasco de Alagón i les forces del rei Jaume I.

A la cita acudeixen grups recreacionistas de diferents punts de la geografia espanyola, així com altres vinguts de França i Portugal. Tots ells pernocten en un campament militar situat en les ruïnes de l'antic castell, que amb absolut rigor reprodueixen com era la vida en un d'aquests emplaçaments per al delit de veïns i visitants.

El programa de l'esdeveniment té com a base diverses escenificacions, com la batalla entre les tropes cristianes i la guarnició sarraïna de Culla, la venda dels presoners capturats en l'enfrontament o la presa de possessió de la Vila per l'Orde del Temple, i que es complementaran amb activitat de tir amb arc, exhibició de llançament de ganivet, vestimenta del cavaller, animació, desfilada de figurants ... i un extens mercat medieval amb artesania i gastronomia.

CULLA

Perd-te pels encantadors racons de Culla, un dels municipis més màgics i medievals de l'Alt Maestrat.

Descobreix-lo!

EXPERIÈNCIES

Transporta't a una altra època passejant pels seus carrers i monuments amb la Ruta templera, endinsa't en les entranyes de la terra al Parc Miner del Maestrat o sorprèn-te admirant l'univers a l'observatori astronòmic de Culla.

Coneix tots els esdeveniments!