La Conquesta de Culla

Has been completed

Els veïns de Culla preparen amb il·lusió i entusiasme la històrica obra que rememora la conquesta del seu castell, La Conquesta de Culla. La representació té lloc al mes de juliol en escenaris reals de la població, aprofitat l'encant que la caracteritza. El casc històric, declarat Bé d'Interès Cultural en 2004, es trasllada al segle XIII per submergir-se en un ambient medieval.

Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres donen vida a uns personatges que van viure fa huit segles, fent que els visitants difícilment obliden aquesta emblemàtica història d'amor i enfrontament entre cultures. La Conquesta de Culla està englobada com una iniciativa dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i l'acompanyament del Programa d'Extensió Universitària de l'UJI, per tal de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi.

A més, l'obra teatral es complementa amb animació al recinte emmurallat, amb música medieval en directe i els llocs de mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes aromàtiques i medicinals, aliments i begudes entre d'altres. Finalment, el dia següent a la representació, també se celebra la trobada entre el Rei Jaume I i Don Blasco de Alagón, amb la participació dels personatges de l'obra teatral, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló i Tambors i Bombos Desperta Ferro.

L'aforament per assistir a l'esdeveniment és limitat, per aquest motiu cal recollir amb antelació les invitacions gratuïtes que es disposen a l'ajuntament.

CULLA

Perd-te pels encantadors racons de Culla, un dels municipis més màgics i medievals de l'Alt Maestrat.

Descobreix-lo!

EXPERIÈNCIES

Transporta't a una altra època passejant pels seus carrers i monuments amb la Ruta templera, endinsa't en les entranyes de la terra al Parc Miner del Maestrat o sorprèn-te admirant l'univers a l'observatori astronòmic de Culla.

Coneix tots els esdeveniments!