Festes Ares del Maestrat

Has been completed

Sant Antoni
Entorn del 17 de gener, Ares del Maestrat celebra amb devoció la festa en honor al patró dels animals. Una intensa jornada en què no faltaran la benedicció ni el repartiment de les tradicionals coquetes. El dia comença amb un esmorzar, a base d'elaboracions tradicionals, per agafar forces, ja que la jornada així ho requereix. Després d'açò, els veïns del municipi ixen en direcció al mas de Llecinto, on es talen els arbres i la llenya per a la barraca. El menjar té lloc a la mateixa masia, l'ajuntament és l'encarregat de preparar el foc, el pa i el vi. A mitja vesprada es tornarà a la població amb els "ròssecs". Ja a la nit, té lloc la benedicció dels animals i el repartiment de la tradicional prima. Tot seguit, la "Diablera", un seguici de diables, recorre els carrers i és l'encarregada d'encendre la foguera. La festa acaba amb un sopar popular i el posterior ball.

Sant Marc
A l'ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, entorn del 25 d'abril, desenes de veïns d'Ares del Maestrat, desplaçats a peu o amb cotxe, participar en la romeria de Sant Marc. Es tracta de la romeria que inicia el cicle de celebracions a la localitat. En aquest lloc s'ha celebra una missa en honor al sant i, tot seguit, es porta a terme una invitació per als assistents.

Santa Elena
El segon diumenge de maig té lloc la rogativa de Santa Elena. Els veïns desfilen a peu per la Canada d'Ares, fins arribar a l'ermita de santa per celebrar la festivitat de la Santa Creu. Quan s'arriba al lloc, es porta a terme la missa. Després d'aquesta, es beneeixen els termes per demanar unes bones collites, així com "les primes", elaborades amb pasta dura decorada i es reparteixen a tots els assistents.

Rogativa a Sant Pere de Castellfort
Cada primer dissabte i diumenge de maig, pel terme municipal d'Ares del Maestrat discorre el peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort, coneguda popularment com "Els Catinencs". A l'anada travessa llocs emblemàtics de la localitat com La Pinella i la Canada. En el descens, recorren la Canada per arribar a Ares, on se celebra una rebuda als pelegrins, abans de reprendre camí cap al seu poble.

Sant Antoni de Pardua o Sant Antoni Fesoler
A principis de juny, es du a terme la festivitat de Sant Antoni de Pardua o Sant Antoni Fesoler. La celebració es desenvolupa cada any a la Masia de la Vall, fins a aquest lloc es desplacen els veïns d'Ares i d'algunes masies properes. A l'arribada, es visita la imatge de sant i, al migdia, es realitza una eucarística en honor seu. Els majorals de la festa es fan càrrec de l'organització i són els encarregats d'elaborar les tradicionals calderes amb fesols i carn rostida. La jornada sol comptar amb animació musical.

Festes Patronals
En Ares del Maestrat les festes patronals se celebren a l'agost, en honor a Sant Bartomeu i Santa Elena. L'ajuntament i diferents entitats i col·lectius de la localitat preparen una programació variada on, a més dels tradicionals actes taurins, la cultura, els concursos, les mostres i exposicions o els sopars i dinars populars són part de les activitats que gaudiran els veïns durant deu dies.

ARES

Ares del Maestrat es troba a 1.195 metres d'altura, amb increïbles vistes paisatgístiques que ens conviden a somiar.

A un sol clic!

EXPERIÈNCIES

Visita les pintures rupestres de la Cova Remigia declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO, recorre el seu antic recinte emmurallat, explora al Museu de la Cova a l'interior de la mola rocosa, endinsa't al barranc dels molins fariners o converteix-te en pastor d'ovelles.

Descobreix totes les activitats!