Festes Catí

Has been completed

Sant Antoni
Entorn al 17 de gener se celebra la festa del patró dels animals. Les celebracions comencen amb la "arrossegada", que consisteix en talar una carrasca i transportar-la fins al municipi, normalment a la Plaça de Dalt, per muntar la foguera que s'encendrà una volta caiga la nit. Quan la foguera està quasi consumida es procedeix a la benedicció dels animals i les coquetes, un pa dur típic de la data. Aquesta mateixa nit es porta a terme la "Santantonada", una obra en la qual les gents del poble representen la vida del sant amb Sant Antoni i els dimonis com a protagonistes. L'endemà al matí, per finalitzar les festivitats, es porta a terme una missa.

Sant Vicent
El dilluns de Pasqua es celebra la festivitat de Sant Vicent, amb una processó i missa.

Sant Pere de Castellfort
El cap de setmana del primer diumenge de maig es porta a terme la Romeria de Sant Pere de Castellfort. Entre Catí i Castellfort hi ha parada obligatòria en el paratge de l'Avellà. Les primeres dades d'aquesta rogativa es remunten a l'any 1321 i, segons ha quedat registrat, en els seus començaments era realitzada a cavall. Hui en dia, molts veïns encara opten per realitzar la rogativa a lloms d'un equí. Alguns dels moments més significatius són l'arribada a l'Avellà, a causa de la importància d'aquesta per als catinencs, l'arribada dissabte a Sant Pere de Castellfort, juntament amb la processó de les torxes, i l'arribada novament a Catí el diumenge. Els fessols amb arròs i el formatge tendre són part de la gastronomia tradicional de la jornada.

Festes de la joventut
Normalment, la segona setmana de juliol, tenen lloc les festes organitzades pels joves del municipi. Música, ball, sopars i diferents activitats d'allò més animades conformen l'agenda festiva.

Festes d'agost
Divendres abans de l'Assumpció (15 d'agost) comencen les festes majors de Catí, les festes d'agost. Una setmana de festejos en què activitats culturals, infantils, taurines i religioses conviuen en un ambient de festa i ganes de passar-ho bé.

Mare de Déu de l’Avellà
El 8 de setembre se celebra el dia de la Mare de Déu de l'Avellà, en què una processó per l'entorn de l'ermita de la verge, una missa i un dinar de germanor donen forma a la jornada.

Verge del Pilar
El 12 d'octubre els veïns de Catí celebren aquest dia amb una processó i una missa a l'ermita de la Mare de Déu del Pilar.

Sant Martí
L'11 de novembre se celebra la festivitat del patró de Catí, Sant Martí. Aquest dia es porta a terme diferents activitats, com una processó i una missa.

CATÍ

Coneix més sobre aquest pintoresc municipi, carregat de tradició i costums i amb un incomparable patrimoni monumental.

Molt a prop de tu!

EXPERIÈNCIES

Gaudeix de la rica gastronomia de Catí, deixa't sorprendre pels frescos de la "Capella Sixtina del Maestrat", la recerca dels emblemes nobiliaris que adornen les cases senyorials es seu nucli històric o viu una experiència espiritual en el santuari de la Mare de Déu de l'Avellà.

Coneix totes les activitats!