Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort
Cada primer dissabte i diumenge de maig, els veïns de Catí i centenars d'acompanyants i caminants recorren el camí circular que els porta a Sant Pere de Castellfort, coneguda com Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort.
El pelegrinació de Catí és una de les més arrelades a l'interior de Castelló. Des del segle XIV hi ha testimonis escrits d'aquest recorregut penitencial que porta als "catinencs" fins a l'ermitori. Dissabte, en el recorregut de pujada, els romeus travessen l'Avellà, La Llècua, el nucli històric d'Ares del Maestrat i arriben fins a la seua destinació pels termes de Catí, Morella, Ares i Castellfort.
A la Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort es manté la tradició processional d'acompanyar la creu i les banderes. Els cantaires entonen el 'O Vere Deus' que remunta a altres temps. Un dels moments més emotius és l'arribada a Sant Pere, on s'espera als pelegrins amb les calderes de coure que contenen faves i arròs.
La peregrinació de la Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort té nombrosos elements singulars. Les capes negres o marrons que cobreixen els pelegrins i la "barretina" formen part de la vestimenta tradicional. El mateix succeeix amb la gastronomia. A més, no falta el formatge fresc de Catí, el aigua de l'Avellà, el mató, la mel, l'aiguardent, el moscatell … Es tracta, en molts casos, d'aliments anteriors al descobriment d'Amèrica i destaca l'absència de carn.
CATÍ
Coneix més sobre aquest pintoresc municipi, carregat de tradició i costums i amb un incomparable patrimoni monumental.
Molt a prop de tu!964 409 015 / 964 409 081
Més informació i reserves.

La Capella de la Comunió
Interior de l'església parroquial, en el nucli històric de Catí, la Capella de la Comunió presenta unes impressionants pintures al fresc i una bella decoració de mitjan el segle XVIII de Pascual Mespletera.