Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort

Has been completed

Cada primer dissabte i diumenge de maig, els veïns de Catí i centenars d'acompanyants i caminants recorren el camí circular que els porta a Sant Pere de Castellfort, coneguda com Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort.

El pelegrinació de Catí és una de les més arrelades a l'interior de Castelló. Des del segle XIV hi ha testimonis escrits d'aquest recorregut penitencial que porta als "catinencs" fins a l'ermitori. Dissabte, en el recorregut de pujada, els romeus travessen l'Avellà, La Llècua, el nucli històric d'Ares del Maestrat i arriben fins a la seua destinació pels termes de Catí, Morella, Ares i Castellfort.

A la Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort es manté la tradició processional d'acompanyar la creu i les banderes. Els cantaires entonen el 'O Vere Deus' que remunta a altres temps. Un dels moments més emotius és l'arribada a Sant Pere, on s'espera als pelegrins amb les calderes de coure que contenen faves i arròs.

La peregrinació de la Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort té nombrosos elements singulars. Les capes negres o marrons que cobreixen els pelegrins i la "barretina" formen part de la vestimenta tradicional. El mateix succeeix amb la gastronomia. A més, no falta el formatge fresc de Catí, el aigua de l'Avellà, el mató, la mel, l'aiguardent, el moscatell … Es tracta, en molts casos, d'aliments anteriors al descobriment d'Amèrica i destaca l'absència de carn.

CATÍ

Coneix més sobre aquest pintoresc municipi, carregat de tradició i costums i amb un incomparable patrimoni monumental.

Molt a prop de tu!

964 409 015 / 964 409 081

Més informació i reserves.


gastronomía Rogativa de Catí a Sant Pere de CastellfortLa Capella de la Comunió

Interior de l'església parroquial, en el nucli històric de Catí, la Capella de la Comunió presenta unes impressionants pintures al fresc i una bella decoració de mitjan el segle XVIII de Pascual Mespletera.